VELKOMEN SOM NY ELEV VED ULSTEIN VG. SKULE SKULEÅRET 2008 - 2009.

Du har tidlegare fått melding om at du har fått plass som elev ved Ulstein vg. skule skuleåret 2008-2009.
Skulen startar opp for alle elevane til vanleg skuletid – kl. 08.25 – onsdag 20. august, og alle dei nye elevane møter på skolen sitt Landskap i 2. høgda for registrering, fordeling i basisgruppe / undervisningsgruppe og til orientering av skulen si leiing

PC-stipend og lærebøker skoleåret 2008/2009

På fylket sine heimesider finn du meir informasjon om PC-stipend og lærebøker for skoleåret 2008/2009.
For elevar på TAF må ein merke seg at; "VG1 og VG2 TAF er elevar og er med i ordninga. VG3 og VG4 TAF er lærlingar, og i utgangspunktet ikkje definert inn i ordninga med gratis læremiddel - skulen vil jobbe vidare med dette, og informasjon vert gitt ved skulestart"

Slik søkjer du om pengar til vidaregåande opplæring

Frå hausten 2008 kan dei fleste elevar i vanleg vidaregåande opplæring søkje om stipend og lån på nett.

Korleis søkje utstyrsstipend

Dersom du skal gå Vg2 eller Vg3 til hausten og kan trenge litt økonomisk støtte til bokkjøp, kan det vere interessant å lese vidare.
Sjå berre kva Lånekassa kan fortelje deg.
Det er sikkert lurt å følgje råda deira, sidan dei trass alt er ekspertane på dette området ;-)

Skuleåret 2007-2008 er over...

Nokre er letta, andre er leie. Andre igjen gler seg til å "få en dag i morra med blanke ark og fargestifter tell", nokre pustar ut og senker skuldrene, andre tenkjer at ”Neste år, då skal eg….”

SØKNAD VAKSENOPPLÆRING SKULEÅRET 2008/2009

Ressurssenteret ved Ulstein vidaregåande skule arrangerer kvart år kurs som fører fram til generell studiekompetanse.
Med atterhald om nok søkjarar, vil vi også neste skuleår tilby kursa Norsk, Engelsk, Matematikk, Naturfag, Samfunnsfag og Historie.
Dersom dette er noko for deg må du søkje om opptak snarast råd.
Søknaden må leverast i fysisk tilstand, det vil altså seie ved innlevering i ekspedisjonen eller ved hjelp av Postens vidunderlege system.
Lenkjer til meir informasjon og skjema finn du her:

Munnleg eksamen, neglebiting, latter og tårer

Perioden mai-juni har eit noko hektisk preg, for å seie det mildt.