Motiverte ingeniørspirar

Vi fekk sendt over teksta som stod i Vikebladet Vestposten no forrige veke, så no får du lese om korleis ingeniørspirane hadde det i England:
Søndag 10. februar 2008 reiste 16 ungdommar frå dei vidaregåande skulane i Ulstein og Haram til England på motivasjonskurs for ingeniøryrket. Kurset er eit samarbeid mellom lokale maritime bedrifter og dei to skulane, og har til hensikt å få ungdom i kommunane til å verte interesserte i ei framtidig ingeniørutdanning.

Vinterferien er her!

Då er faktisk vinterferien komen.
Tida flyg av garde eller kanskje kjem ho fortare enn vi trur?
Nyt neste veke uansett kva du har planar om.
Berre det å gjere noko anna enn det du gjer til vanleg er ferie i seg sjølv

Hæ!?! Politi her på skulen?

Vi heldt nesten på å få sjokk tidleg på morgonen i dag. Plutseleg såg vi ikkje berre ein politi, men to!
Inne på skulen!
Hadde vi fått amerikanske tilstandar her på ytre søre? Men neida, det var ikkje så ille. Politifolka skulle berre freiste fleire til å gå same yrkesveg som dei.

Kven skal få reise til The Big Apple?

I dag tidleg, kl.08.30, starta dei å skrive, dei som håpar på ein sommartur til New York i lag med Odd Fellows.

Yrkesmessa vel i hamn

Onsdag og torsdag i forrige veke var Herøy kommune vert for Yrkesmessa 2008. Onsdagen var for dei vidaregåande skulane. VG1-elevane vart bussa ut i hopetal og fekk blant anna høyre Cecilie Skog fortelje om korleis ho greier gjennomføre "turane" sine.

Skrivedagen for Odd Fellows si stilkonkurranse er flytta

inne på Fronter finn vi følgjande melding:
Skrivedagen i stilkonkurransen som ODD FELLOW arrangerer...

Ny skipsdesign på trappene?

No bør Rolls-Royce, Ulstein, Aker Yards og alle andre som driv med stor ingeniørkunst, få augene opp. Kanskje finn dei ein ingeniørspire her ved UVS? Eller to eller tre?
Iallfall er elevane i Teknologi og forskingslære snart klare til å presentere nye design på containerskip.

Snart er det yrkesmesse

Herøy kommune er vertskap for Yrkesmessa 2008 i Herøyhallen 23. og 24.januar.
Er du VG1-elev ved UVS, skal du busse ut den 23.

Har du tenkt å ta privatisteksamen til våren?

Då må du melde deg opp innan 15.januar på nettstaden www.privatistweb.no.

Vg1 skal på skulefilmseminar

Eit punkt i den nye læreplanen i norsk på Vg1-nivå går på korleis lage ein film. Som ein lekk i dette arbeidet har elevane våre fått ein uvurderleg sjanse.